Archive for March, 2009

KAD KAWEN (sempoi N simple) :

huhuhu….

aku de terbaca satu blog psl lawak..

aku ter bukak 1 kad kawen nih…

isi dia mmg padat n bermakna….

mmg tergelak hbis la aku baca kad kawen nih….

simple n sempoi…

bayangkn klu kad kawen cmni smpi kt kamu2 smua???

msti rs geram2 nak tergelak kn???

yela kwn sendri anta kad kawen cmtue..

ngan isi yang merapu…

cb bayangkn plak klu dia anta kt suadara mara dia sndri???

huhuuu..komperm makcik2,pakcik2,nenek2,atok2 y dpt kad tue xphm…

seb bek alamat ngan nama dia x bt sempoi gak…

==========================================================

cb baca kad kt bawah nih..

pe perasaan kamu2 semua???

==========================================================

KAD KAWEN PALING SEMPOI N SIMPLE

KAD KAWEN PALING SEMPOI N SIMPLE

===========================================================

LAGI-LAGI PASAL RAMBOT:

salam semua..

arini aku de ms tuk singgah..

ni sbbnye..aku ngah buhsan duk dlm blik nih..

bru hbis kn 4 report tuk di submit mgu dpn…

tp sebenarnye ade lg 2 lg yg blom buat..

fuh!!!letih btol…

drpd aku duk tido je..beh bek aku update blog nih kn..

da smgu x update…

heee….mgu nih aku nk cite psl rambot lg..

ntah nape suka sgt cite psl rambot nih..hahaha…

tue ari aku de cite psl rambot afro..

tp kali nih aku nk cite psl smua jenis rambot..

firstly..sory le byk2 kt kamu2 smua klu de hok terasa pe y haku bt nih eh…

yela..haku nih br nk blaja..

pe org kate…sy nih bru blaja..klu salah tlg tunjukkan…

hehee….harap2 smua enjoy!!!pe y penting??kerjasama…

============================================================


1) RAMBUT LURUS:

straight_hair_thumb

bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam mengurus sesuatu tanpa bantuan orang lain

2) RAMBUT KERINTING TEBAL:

598b5c79d193e87e ( bdk ni comel la..mn de bandel..)

kurang bijak, bandel(cm pkaian kt kdai bandel gak la,busuk2,comot..hahaha), cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

3) RAMBUT KERINTING NEGRO:

smart kn rambot nih???huhuu

bijak, ego, cemburu buta, romantic, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG:

kerinting1

bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT:

tgk nih bdk nih lg comel...

tgk nih bdk nih lg comel...

sangat bijak, pemilih, pemaaf, manja, tegas dan cekatan ,melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT TIPIS:

hair

bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka usaha walaupun kecil.

7) RAMBUT PIRANG:

lurus1

kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak.

8)RAMBUT TEBAL:

tebalssd

bijak, bandel, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT:

tebal

sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah untuk memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurus sesuatu tanpa pertolongan orang lain, malas keramas.

10) RAMBUT BERUBAN:

uban

kurang bijak, suka termenung, agak sosial,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah.

11)TIDAK ADA RAMBUT:

gundul digundul3

tak tau nk ckp cmne, cume……kesian la org y xde rambot nih…hahaha

12) RAMBUT WARNA KEMERAH-MERAHAN ATAU KEHIJAU HIJAUAN:

rambutan

itu rambutann… huhuhu…

=========================================================

sekian……

…KERINGAT KEHILANGAN…

…. ASSALAMUALAIKUM utk semua ….

mlm nih aku duk sorg je dlm blik nih…

dikala kt bwah sn (kafe) smua bdk2 tgh tgk bola sepak..

klu xsilap aku liverpool vs MU…

mlm nih jgk…

aku cuba tuk  siapkn assignment Building Supervision…

tp dlm usaha aku utk assignment nih..aku idupkn lagu nasyid tuk crik feeling…

aku putarkn lagu RABBANI tajuk dia MANA MILIK KITA

ngah feeling bole plak aku tringat akan arwah adik lelaki aku..

MOHD AZIZUL AMIN BIN  SAINI…

…lagu berbunyi cmni…

====================================================

…mana milik kita…

…tidak ada milik kita….

…semua yang ada ALLAH yang punya….

…tidak ada kita punya..

…kita hanya mengusahakan sahaja..

…apa yang kita dapat…

…ALLAH sudah sediakanNya…

…kita ALLAH punya…

…bumi langit ciptaanNya…

…miliklah apa saja…

..tidak terlepas dari ciptaanNya…

…mana kita punya…

…tidak ada kepunyaan kita…

…kita hanya mengusahakan…

…apa yang telah ada…

========================================================

rindunye kt dia..rindu sesgt…

kekdg aku brperangai cm bdk2 klu fikir rindu kt kuarga..

maaflah rakan2 sekalian..klu aku juga kdg kale brperangai cm bdk2..

kdg aku xsedar…pe y aku ucapakn kt kamu2 semua..

=================================================

aku rindu btol kt dia..

yela org nye penyayang..suka brgurau…

ape y aku aja kt dia,dia slu praktikkn…

=================================================

aku reda pemergian dia..wlupun ati nih berat..berat n sungguh berat..

allah je yg tau pe y aku rs skg…

aku rs aku xckup lg bg kasih syg kt dia…

bru aku tau takat mn,cukup atau x kasih syg aku kt adik aku tue…

yela smua kt dunia x kekal…mmg xkn kekal..

aku harap klu maha pencipta nak ambil lg..

ambil la aku dlu dr adik bradik aku ngan mak ayah aku…

sbb aku x sanggup tgk air mata mak ayah n adik bradik aku lg…

lemahnye ati aku klu aku aku fikirkan family aku..

lg2 klu smua dlm kesusahan..

==============================================

bl aku blik umah..biasa nye dia slu y 1st nmpak aku dr dlm umah..

skg nih…bl aku blik je umah…

xde pn org tuk tgu cm biasa..tp..cuma nmpk byg2 kt smua penjuru umah tue..

==============================================

wlupon kuarga aku nih ramai..aku xtau la..

maybe dah biasa tgk smua da kt umah kn..

jd…bl salah 1 ilang..cam smua aku bt sstu smua x lengkap…

aku harapkn smua ahli kuarga aku dirahmati n sihat sejahtera slu..

insyaALLAH…amin..allahumma amin…

======================================================

harap2 kamu2 smua sling mnyanygi kuarga n teman2 skeliling kamu semua…

syg selagi berkesempatan…..

sekian….wsalam….

FAKTA TENTANG RAMBOT AFRO :

…….Salam semua……..

De ms gak aku tuk update blog nih kn..heee…

Dlm aku ngah kebuhsanan,aku de la terbaca 1 artikel nih…

Ngah aku baca nih de plak satu fakta y bes tuk aku kongsi ngan kamu2 smua…

Artikel nih cite psl fakta “KNAPE DE ORG BT RAMBOT AFRO?”

afro la..bkn astro..korg tau kn pe tue afro? Ala..rambot ala2

aku smpt la gak amik gmbr2 artikel tue…

dlm artkel tue..dia leh plak bt cite ttg kbnran psl rambot afro..

Cite dia cmni :
————————————————————————–

T.Gunting : Ya Boss..msuk2 silakn…
Si AFRO : ok….

afro12

T.Gunting : Silakn dduk boss…
Si AFRO : Tokeyy… tlg gunting pendek rambot gua ha???

afro21

T.Gunting : Ok boss….mau gunting botak ka???aiya…byk n tebal o0o..u pnya rmbot…
Si AFRO : Xpa…gua akan byr…
Si AFRO : Potong kasi lawa ha tokey???
T.Gunting :
Okkk…boss..
T.Gunting : U xkan nyesal kn??
Si AFRO : Tarak pnya tokeyy..slamba..ati ngah kering nih…
(byk bising plak tokey nih..kang aku g kedai len bru tau!!!)

Kemudian..si t.gunting mulakn la keja dia tuk memotong rambot si AFRO nih…

ZUPP!!!!ZUPP!!!ZUP!!!!
ZIK!!!!ZIKKK!!!!
SYRUT!!!SYRUTT!!!!

afro31

Stelah 3 minit..

Alangkah trkejot (tp si t.gunting bt2 xtau je..nk jg ati plggan kate kn..hahaha)
cm berok si t.gunting..
Upe2 nye..org afro cm dia kpala dia..hahahahah..

Cmni rupe kepala sbnr org rambot AFRO nih klu korg nak tau…

afro42w1

Ni rupe sbnr si AFRO tanpe rambot…hahahah..
Cube korg byg kn rmbot2 org afro y len??cmne eh bntok kepala diorg??
Aku de amik gmbr2 nih kt ternet…
Tgk kt bwh nih :

glen-sampson-white-afro1

1. Nih maybe cm bdk afro tue…maybe kepala otak dia besa..pandai agaknye dia nih….

smiff-black-curly-afro1
2.Nih maybe kurang pandai la..sbb otak dia kecik skit…hahahaha..

obama_afro1
3.Eh y nih bkn obama ke???maybeobama ms muda2,sblm obama  jd president AS..kn aku da ckp diorg ni kepala otak besa..pandai..korg tgk jela obama..cmne skg dial eh jd president AS…hahahaha…

2006-men-afro
4. Ni maybe ms kecik2 slu pkai topi keledar..tue y kepala dia bentuk petak je..huhuu..

2006-afro-blonde2
5. Y nih plak ms kecik2 slu pkai topi g lumba beskal..tue y agak lonjong..klu g pantai dah xyah beli topi tuk elak panas..huhuhu..tp kulit dia itam da,kpala cmtue pon bole itam gak kn ..ish2..xpaham aku..

Tgk y las nih:

_photo_afro
Pe pndgn korg psl anjing nih??sengalkn??
Kepala dia jatoh smpi kt bahu dia!!!!Maybe terlebih pandai…aku rs pandai lbih sape tue..einstain??ntah la…hahahaha

——————————————————————————–

———————————————————————————

-Sekian..aku g dlu…klu de ms aku singgah lg k….

…SAHABAT…

…SAHABAT…

_____________________________________________

..Org bilang kita mmg rapat..

…org bilang kita mmg srasi…

..tp pd aku kta ttp shbt..

..smpi bila2 kta shati..

…rimas dgn cnta,sbb org kata cnta i2 bhgia..

…kita punyai alasan samer…

…xpe r xde cnta tp kita tetap bhagia…

…yg ptg kte kne sbr…

—————————————————————

…insyaALLAH…

——————————————————————

…kte lbih memhami dr org y sdg brcinta…

…lbih memhami pe tue cinta…

huhuhu..pandai gak aku bt puisi ni…


sebagai permulaan ku

..assalamualaikum..

…Hi…Hajimemashite…
watashi wa artha desu (biasanye kte sebot) klo di dunia klu diduania y fantasi ni kte sebot  “aruta”

watashi wa 23 sai desu (msh muda y..;) )

watashi wa its no gakusei desu (pe y aku repek ni??)

===================================================

Hai selamat datang di blog aku yang sederhana ini…

semoga pe yang aku tulis disini lbih bermanfaat walaupun bhse aku tak bgus mn kn…

Blog ini muncul sbb aku nak tau bih byk ilmu  psl dunia maya ini…

aku bih sng klu de blogger y dtg tuk bg komen demi kemajuan nulikan (perh!ayat xleh blah) ini supaya lebih baik. Oh ye jgn lupa tuk berkomen2 ye…:D

…Wassalam…