Archive for July, 2009

SAY NO TO “KUEH TIAW”!!!:

…huhuu…

…pelik lak klu ckp NO TO KUEH tiaw kn??…

95f21efdb2099662

=========================================================

…hehe..bkn pe,smua org duk suke mkn kueh tiaw

…ade yg special,ade basah,goreng,ade plak kueh tiaw udang...

…lg la suke org2 yg minat mkn kueh tiaw nih…

…kt U aku nih ade 1 tempat special tuk kueh tiaw

…bdk2 nih suke sgt mkn,kate sedap la…

…xtau r pe name kdai mkn tu…

…hahaha…

…cm aku nih bole kate kn ” TAK SUKE” kt kueh tiaw nih…

a2e199cba0af43ce 8caa9abdae6f9828

…hahaha..nih bkn gmbr aku k,aku crik dlm tenet je..hihihi…

…smbg blik pe yg aku nk cite nih…

…bkn pe,bl msuk je mulut,rs len je kueh tiaw tu

say_no

======================================================

…huhuu…lm gak aku xcube rs kueh tiaw nih…

…nk d jd kn satu cite…

…pada suatu ari (cm cite dongeng plak da..hahaha)…

…klu xsilap aku 16/JULY/2009 la…

…da lm gak x menbadminton nih…

…dkt 2 bln gak la…

…mlm tu aku men 4 jam x henti..hahaha…lepaskn geram kate kn…

…blik2 je kolej.mmber2 tpon ajak mkn kueh tiaw plak…

…kat kedai mkn yg aku ckp td jual keh tiaw je…huhuu…

…hahaha..aku pon suh order yg len,mee goreng ke ape…

…aku lupe da kdai tu xde jual mknn slen kueh tiew

…tp kt ctue ade pilihan gak…

kueh tiaw special,kueh tiaw pinggan kecik ngan pinggan besa

efdddc68ce9c6536

…aku smpi2 je  kdai mkn tue,aku cm order air limau ais je…

…hehe…aku tgk je la mmbr2 mkn smpi hbis…

…huhuu..cm sedap plak time tue aku rs…

…hahaha..ngan slambe je aku order 1

…yg x tahan nye,nk yg pinggan besa plak tue…

…mmber2 bkn men gelakkn aku lg,sbb diorg tau aku xsuke mkn kueh tiaw!!!

…huhuu…lapo nye psl…aku cb mkn

…ms aku ngah mkn tu,rs seeedaaaappp la plak rs dia…

…xcm dlu,bl aku mkn je,rs smcm je dlm mulut…hahaha…

======================================================

habis brkilat pinggan tue aku keja kn…

…xprasan plak da hbis kueh tiaw yg aku rs dlu xsedap…

…hahaha…

=====================================================

…tau x pe jd pas aku mkn kueh tiaw tu???…

…blik2 je kolej,aku trus kne gatal2 kt pale…

…ape la pelik sgt ngan aku nih..hahaha…

…hahaha…bru aku tau,aku xleh mkn bnda tue…

…sengal tul,ade plak cmtue…tp nih btol nye…

…aku xleh mkn kueh tiaw…huhuhu…

…nasib la aku..heeee…

…pasni tobat xmo mkn lg kueh tiaw

JUST SAY NO TOkueh tiaw“…

…huhuuu…

ebae400f2754b80e

=====================================================

Advertisements

.: KETIKA KAMU :.

…Ketika kamu…

…melihat seseorang…

…Ingatlah itu sebagai pertemuan suci…

=======================================

…Ketika kamu…

…melihat orang itu…

…Kamu melihat dirimu sendiri…

=========================================
…Ketika kamu…

…menganggapinya…

…Kamu menganggaplah dirimu sendiri…

=========================================

…Ketika kamu…

…bertemu dengannya…

…Kamu anggaplah ini pertemuan pertama dan terakhirnya…

=========================================

…Ketika kamu…

…menyayangi dan membelainya…

…Kamu berilah ini sebagai kasih sayang sepenuhnya…

=========================================

4 PERKARA UNTUK SIHAT :

…Empat perkara menguatkan badan…
1. Makan daging
2. Memakai haruman
3. Kerap mandi
4. Berpakaian dari kapas

…Empat perkara melemahkan badan…

1. Banyak berkelamin (bersetubuh)
2. Selalu cemas
3. Banyak minum air ketika makan
4. Banyak makan bahan yang masam

…Empat perkara menajamkan Mata…
1. Duduk mengadap kiblat
2. Bercelak sebelum tidur
3. Memandang yang hijau
4. Berpakaian bersih

…Empat perkara merosakkan Mata
1. Memandang najis
2. Melihat orang dibunuh
3. Melihat kemaluan
4. Membelakangi kiblat

…Empat perkara menajamkan fikiran…
1. Tidak banyak berbual kosong
2. Rajin bersugi (gosok gigi)
3. Bercakap dengan orang soleh
4. Bergaul dengan para ulama

======================================================

GEMOK KAH AKU?ATAU BAJU2 KU SEMAKIN MENGECIL???

…Assalamualaikum…

…selamat kebali kesekolah..hihi..slamat kebali ke UMP…

…kini stelah msuk mgu ke2 kami memulakan pembelajaran di UMP,dgn bergelar pljr thn 3…

…rupa2 nye aku da msuk thn 3 da…yeayea!!!xlm da xnk hbis bljr…

…bestnye…t leh crik duet sndri..hahaha…

========================================================

…berbalik pd tajuk kt atas tue…

…bnda nih mnjadi persoalan dlm idop aku kni

…bl aku pkai suar tok g kuliah,mskin lm,suar tue makin ketat n mengecil…

…da la xsuka pkai suar ketat2 nih…

…huhu..kdg try gak pkai suar jeans..pon sm gak..mkin kecik suar nih…

…maybe suar2 aku nih mengecil kot…hihihi…

bfac99e792c2f2f2

….6  ari lps ,aku ade g klinik tok nganta sorg member…kt klinik UMP nih je…

…ngah tgu2 punye tgu,ternampak la alat timbang berat…

…aku pon try la,aku pon kuarkn la hset,dompet ngan kunci dlm poket…

…ngan harapan xganggu berat badan ms aku timbang tue…

…huhuu..sbnrnye xde effect pon dopet,kunci ngan hset tue…

…kt sn ade dua alat penimbang,1 yg manual,1 lg digital..

…aku pon try yg digital…

…sekali aku nek…alangkah terkejotnye!!!!!!!!

…berat aku 67 sumting..huhuuuuu…

..btol ke nih???…

…maybe alat penimbang yg digital nih rosak kot…

…aku pon xpos ati..p try yg manual nye…

…ngan harapan yg besar skali aku mencuba..hahaha…

…aduh!!!sm gak!!!67kg sumting..hahaha…

…xcaya langsung aku..ms cuti semester lps cuma 58kg je…

…tipula…

dlm ms 1 semester aku nye berat leh nek 9kg???

…ni sbb kuat sgt mkn kt umah..mn xnye ari2 asik terpiki nk mkn yg sedap2…huhuu…

fat_kid

…bahaya nih..bole jadi aku t cm TELETUBBIES

TeletubbiesHP0111

…sejak aku timbang berat bdn..aku trus bersenam men bola ngan bdk2 kuliah..hahaha..

…ne la tau takot2 aku jd mkin kiut ke??…beh bek bersenam skit2…

obesity2

…ngan harapan leh kurangkan berat bdn nih…

…ne tau aku leh jd atlit blik

…jd cm SAZALI SAMAD ke…MALIK NOR ke…

3ebd240953fddb2e

6398ff364872c056

…ne la tau kn…aku akan cube sedaya upaya…hihihi…

===================================================

…harap2 suar2 aku mkin membesar dan aku plak mkin mngecil…hihihi…

….insyaALLAH…

===================================================


KEKUATAN MU LEBIH MEYAKINKAN KU :

…AYAH…

…dirimu menbuatku lebih yakin dan sabar tuk menghadapi dunia ini…

…ketabahan,kesabaranmu mengagumkan ku yg baru kenal erti dunia..

…ayah oh ayah…

…ujian yg diberi oleh NYA,dirimu tempuh dengan baiknye…

…ayah,dirimu menjadi idola ku sepanjang masa…

…kini ku mengerti ape maknanya sabar dan tabah…

…ayah…

…disaat anakmu pergi disahut oleh seruan ILLAHI…

…dirimu sedih tanpa berkata dan tanpa sebarang tangisan darimu…

…akan tapi,aku sangat mengerti akan ketabahan dirimu…

…ayah…

…kini,tika saudara sedarah mu pergi juga…

…dirimu juga begitu,diam dan tabah tanpa sebarang kata…

…aku begitu kagum denganmu…

…akan ku cuba untuk mendalami caramu,hatimu,peribadimu…

…sehinggalah manapun yang kamu curahkan…

…ayah…

…aku berbesar hati dilahirkan didunia ini sebagai anakmu…

…keperibadianmu membuatku memahami erti dunia yang sementara ini…

…terima kasih Ya ALLAH…

…ku bersyukur kepada Mu Ya ALLAH…

================================================================