Archive for tentangKU

SAY NO TO “KUEH TIAW”!!!:

…huhuu…

…pelik lak klu ckp NO TO KUEH tiaw kn??…

95f21efdb2099662

=========================================================

…hehe..bkn pe,smua org duk suke mkn kueh tiaw

…ade yg special,ade basah,goreng,ade plak kueh tiaw udang...

…lg la suke org2 yg minat mkn kueh tiaw nih…

…kt U aku nih ade 1 tempat special tuk kueh tiaw

…bdk2 nih suke sgt mkn,kate sedap la…

…xtau r pe name kdai mkn tu…

…hahaha…

…cm aku nih bole kate kn ” TAK SUKE” kt kueh tiaw nih…

a2e199cba0af43ce 8caa9abdae6f9828

…hahaha..nih bkn gmbr aku k,aku crik dlm tenet je..hihihi…

…smbg blik pe yg aku nk cite nih…

…bkn pe,bl msuk je mulut,rs len je kueh tiaw tu

say_no

======================================================

…huhuu…lm gak aku xcube rs kueh tiaw nih…

…nk d jd kn satu cite…

…pada suatu ari (cm cite dongeng plak da..hahaha)…

…klu xsilap aku 16/JULY/2009 la…

…da lm gak x menbadminton nih…

…dkt 2 bln gak la…

…mlm tu aku men 4 jam x henti..hahaha…lepaskn geram kate kn…

…blik2 je kolej.mmber2 tpon ajak mkn kueh tiaw plak…

…kat kedai mkn yg aku ckp td jual keh tiaw je…huhuu…

…hahaha..aku pon suh order yg len,mee goreng ke ape…

…aku lupe da kdai tu xde jual mknn slen kueh tiew

…tp kt ctue ade pilihan gak…

kueh tiaw special,kueh tiaw pinggan kecik ngan pinggan besa

efdddc68ce9c6536

…aku smpi2 je  kdai mkn tue,aku cm order air limau ais je…

…hehe…aku tgk je la mmbr2 mkn smpi hbis…

…huhuu..cm sedap plak time tue aku rs…

…hahaha..ngan slambe je aku order 1

…yg x tahan nye,nk yg pinggan besa plak tue…

…mmber2 bkn men gelakkn aku lg,sbb diorg tau aku xsuke mkn kueh tiaw!!!

…huhuu…lapo nye psl…aku cb mkn

…ms aku ngah mkn tu,rs seeedaaaappp la plak rs dia…

…xcm dlu,bl aku mkn je,rs smcm je dlm mulut…hahaha…

======================================================

habis brkilat pinggan tue aku keja kn…

…xprasan plak da hbis kueh tiaw yg aku rs dlu xsedap…

…hahaha…

=====================================================

…tau x pe jd pas aku mkn kueh tiaw tu???…

…blik2 je kolej,aku trus kne gatal2 kt pale…

…ape la pelik sgt ngan aku nih..hahaha…

…hahaha…bru aku tau,aku xleh mkn bnda tue…

…sengal tul,ade plak cmtue…tp nih btol nye…

…aku xleh mkn kueh tiaw…huhuhu…

…nasib la aku..heeee…

…pasni tobat xmo mkn lg kueh tiaw

JUST SAY NO TOkueh tiaw“…

…huhuuu…

ebae400f2754b80e

=====================================================

Advertisements

KEKUATAN MU LEBIH MEYAKINKAN KU :

…AYAH…

…dirimu menbuatku lebih yakin dan sabar tuk menghadapi dunia ini…

…ketabahan,kesabaranmu mengagumkan ku yg baru kenal erti dunia..

…ayah oh ayah…

…ujian yg diberi oleh NYA,dirimu tempuh dengan baiknye…

…ayah,dirimu menjadi idola ku sepanjang masa…

…kini ku mengerti ape maknanya sabar dan tabah…

…ayah…

…disaat anakmu pergi disahut oleh seruan ILLAHI…

…dirimu sedih tanpa berkata dan tanpa sebarang tangisan darimu…

…akan tapi,aku sangat mengerti akan ketabahan dirimu…

…ayah…

…kini,tika saudara sedarah mu pergi juga…

…dirimu juga begitu,diam dan tabah tanpa sebarang kata…

…aku begitu kagum denganmu…

…akan ku cuba untuk mendalami caramu,hatimu,peribadimu…

…sehinggalah manapun yang kamu curahkan…

…ayah…

…aku berbesar hati dilahirkan didunia ini sebagai anakmu…

…keperibadianmu membuatku memahami erti dunia yang sementara ini…

…terima kasih Ya ALLAH…

…ku bersyukur kepada Mu Ya ALLAH…

================================================================

2 MINGGU TIDOR2 AYAM :

….salam….

…ni hao ma…wo shi lailu xingqi tian (name sy lailul ahad)…

…kikiki..ni la cara tuk ku lepaskan pe yg melakat kt ati nih…

…pekaba semua??…

…kali nih aku nak cite kepenatan,kekeluhan yg aku lalui spjg 2mgu nih…

…fuh!!!penat uih…

…klu x sbb dah nk hbis sem nih,xde nye nk berusaha ngan tido2 ayam…

…dlm 2mgu nih,byk keja kne buat..yela aku bergelar sorg pljr kn…

…dgn assignment,project,presentation, report n kuiz lg…

…xberselang ari tuk hbiskn trus benda2 tue semua…

…tp aku tetap brusaha jgk le…

==========================================================

…byg kn klu smua tue kne submitted pd ari yg s???…

…tension gak la kdg tue..tp bl fikir blik,nih tuk kebaikan aku gak…

…ari sabtu lps de test Reinforcement Concrete Design

…nih antara subject killer la sem nih,fuh!!!seb bek leh jwb skit…

…tp xtau la leh lulus ke ape,harap2 lebih dr lulus ler…

…berserah je…

…hehe..2 ari lps,aku bgn kul 4 pg tuk study subject hydraulic...

…study punye la kuat..last2 xleh jwb gak test dia smlm…

…nih kes pecaya sgt tips yg lectrr bg la nih…

…sbb lecturer de kate ade sumting subject kuar…

…dgn bendul nye aku pi ikot pe yg lecturer ckp…

..last2 len plak y kuar…seb bek 50/50 leh jwb…

===================================================

…cm ari nih,aku de gak test len,nih pon subject killer subject…

STRUCTURE ANALYSIS

…pas jwb test hydro smlm,aku rehat la jap…

…restkn skit otak nih,ngan harapan mlm tue leh fokus tuk subject SA nih…

…aku study skit2..pastue pg td aku bgn kul 5.15am...

..ngatkn nk sumbung study SA,huhu..penat,kul 6.30am je aku da ngantok blik…

test kul 3ptg..aku try lg tuk study…

…akhirnye tiba tuk jwb test..hihihi…

…aku pon jwb la test 2..fuh seb bek leh gak jwb..alhamdulillah syukur…

…pas test 2 plak de presentation BUILDING SUPERVISION

…penat yg xsudah…

…da la group plg last present,penat tgu…

…hihi..seb bek xkne TIAU!!..group bdk2 len byk kne tiau

…hbis je present je dah nk kul 700mlm..

…penat la..xlarat..smpi la aku terfikir nk updated blog nih…

…tau x antara subject2 killer sem nih..

..aku pling suke subject REINFORCE CONCRETE DESIGN nih…

…subject febret la katekn…hihi..

…byk bdk2 nih kate ssh..bg aku tue la cr tuk aku bljr cmne nk design bangunan…

…bru aku tau ssh nye nk design sebuah bgnn nih..hihihi…

=================================================

…k la,smpai kt cni je…

..de ms aku akan update blog nih k…

..lg pon da nk exam kn…

..nih lg penting dr test2 tue..

.…harap pe2 yg aku bt kt cni dpt kerestuan dr ILLAHI….

…KERINGAT KEHILANGAN…

…. ASSALAMUALAIKUM utk semua ….

mlm nih aku duk sorg je dlm blik nih…

dikala kt bwah sn (kafe) smua bdk2 tgh tgk bola sepak..

klu xsilap aku liverpool vs MU…

mlm nih jgk…

aku cuba tuk  siapkn assignment Building Supervision…

tp dlm usaha aku utk assignment nih..aku idupkn lagu nasyid tuk crik feeling…

aku putarkn lagu RABBANI tajuk dia MANA MILIK KITA

ngah feeling bole plak aku tringat akan arwah adik lelaki aku..

MOHD AZIZUL AMIN BIN  SAINI…

…lagu berbunyi cmni…

====================================================

…mana milik kita…

…tidak ada milik kita….

…semua yang ada ALLAH yang punya….

…tidak ada kita punya..

…kita hanya mengusahakan sahaja..

…apa yang kita dapat…

…ALLAH sudah sediakanNya…

…kita ALLAH punya…

…bumi langit ciptaanNya…

…miliklah apa saja…

..tidak terlepas dari ciptaanNya…

…mana kita punya…

…tidak ada kepunyaan kita…

…kita hanya mengusahakan…

…apa yang telah ada…

========================================================

rindunye kt dia..rindu sesgt…

kekdg aku brperangai cm bdk2 klu fikir rindu kt kuarga..

maaflah rakan2 sekalian..klu aku juga kdg kale brperangai cm bdk2..

kdg aku xsedar…pe y aku ucapakn kt kamu2 semua..

=================================================

aku rindu btol kt dia..

yela org nye penyayang..suka brgurau…

ape y aku aja kt dia,dia slu praktikkn…

=================================================

aku reda pemergian dia..wlupun ati nih berat..berat n sungguh berat..

allah je yg tau pe y aku rs skg…

aku rs aku xckup lg bg kasih syg kt dia…

bru aku tau takat mn,cukup atau x kasih syg aku kt adik aku tue…

yela smua kt dunia x kekal…mmg xkn kekal..

aku harap klu maha pencipta nak ambil lg..

ambil la aku dlu dr adik bradik aku ngan mak ayah aku…

sbb aku x sanggup tgk air mata mak ayah n adik bradik aku lg…

lemahnye ati aku klu aku aku fikirkan family aku..

lg2 klu smua dlm kesusahan..

==============================================

bl aku blik umah..biasa nye dia slu y 1st nmpak aku dr dlm umah..

skg nih…bl aku blik je umah…

xde pn org tuk tgu cm biasa..tp..cuma nmpk byg2 kt smua penjuru umah tue..

==============================================

wlupon kuarga aku nih ramai..aku xtau la..

maybe dah biasa tgk smua da kt umah kn..

jd…bl salah 1 ilang..cam smua aku bt sstu smua x lengkap…

aku harapkn smua ahli kuarga aku dirahmati n sihat sejahtera slu..

insyaALLAH…amin..allahumma amin…

======================================================

harap2 kamu2 smua sling mnyanygi kuarga n teman2 skeliling kamu semua…

syg selagi berkesempatan…..

sekian….wsalam….

…SAHABAT…

…SAHABAT…

_____________________________________________

..Org bilang kita mmg rapat..

…org bilang kita mmg srasi…

..tp pd aku kta ttp shbt..

..smpi bila2 kta shati..

…rimas dgn cnta,sbb org kata cnta i2 bhgia..

…kita punyai alasan samer…

…xpe r xde cnta tp kita tetap bhagia…

…yg ptg kte kne sbr…

—————————————————————

…insyaALLAH…

——————————————————————

…kte lbih memhami dr org y sdg brcinta…

…lbih memhami pe tue cinta…

huhuhu..pandai gak aku bt puisi ni…


sebagai permulaan ku

..assalamualaikum..

…Hi…Hajimemashite…
watashi wa artha desu (biasanye kte sebot) klo di dunia klu diduania y fantasi ni kte sebot  “aruta”

watashi wa 23 sai desu (msh muda y..;) )

watashi wa its no gakusei desu (pe y aku repek ni??)

===================================================

Hai selamat datang di blog aku yang sederhana ini…

semoga pe yang aku tulis disini lbih bermanfaat walaupun bhse aku tak bgus mn kn…

Blog ini muncul sbb aku nak tau bih byk ilmu  psl dunia maya ini…

aku bih sng klu de blogger y dtg tuk bg komen demi kemajuan nulikan (perh!ayat xleh blah) ini supaya lebih baik. Oh ye jgn lupa tuk berkomen2 ye…:D

…Wassalam…