3 LANGKAH MENGHADAPI GERBANG PERKAHWINAN:

…salam…

….klu kite sebut pasal jodoh n kawin, memang seronok…

….smua org xsabar tgu n tau sape la kte nye jodoh tue kn???….

….hihihi…tuk mngelak sebarang kontrovesi sblm kte mnghadapi bnda2 nih smua…..

….3 langkah je utk menuju ke gerbang perkahwinan…

…..cuba perhatikan tips-tips yg aku bg ni termasuk kos-kos yg terlibat scara langsungnya….

==========================================================

.

Langkah pertama :

berjumpa —-> jatuh hati —-> mengorat :

cewah!!!ngorat kunun..hihi

cewah!!!ngorat kunun..hihi

KOS :

1. bunga 3 kuntum (RM 15.00)

2. surat: kertas A4, sampul, setem / upah pos budak hantar (RM 2.00)

Jumlah : RM 17.00 ok!!!

.

Langkah 2 mengorat :

—-> bergayut (handphone) —-> bagi bunga, ajak makan, tengok wayang, berjalan2, shopping:

gayut ngan awek..kikiki..jgn amalkn ok...

gayut ngan awek..kikiki..jgn amalkn ok...

jg batas2 pergaulan..xleok dpandang nih...huhu

jg batas2 pergaulan..xelok dpandang nih...huhu

ish!!!xleh pgg2..blom sah lg...

ish!!!xleh pgg2..blom sah lg...

KOS :

1. bil h/phone : RM 10/sehari (top-up)… sebulan RM 300

2. bunga: RM 15/ seminggu (ahad saje pegi date)… sebulan RM 60

3. makan 2 orang (takkan 3 org plak):RM 50/seminggu (kira makan sedap tu macm KFC (boikot…skg xleh mkn), McD(boikot…skg xleh mkn), Burger King dll tempat yg berair-cond, takkan gerai tepi jalan yg x standard..hihihi)… sebulan RM 200

4.tengok wayang: RM 20 (2 orang) + RM 20 (popcorn / jajan)…sebulan 2x, RM 80

5.berjalan-jalan, duit minyak @ duit tambang: RM 10 – 30

6. shopping: wallahualam, kalau boleh dijauhkan ataupun standby je RM 100 lg dalam poket.

Jumlah: dalam lingkungan RM 800 sebulan( nih tuk sbulan je..klu kapel 2-3thn cmne??RM28800.00!!!!) ok ker tak ni….(mnggigil jgak kn), sbb itu org tua kata jgn tunggu lama-lama… cepat-cepat ler kahwin…

.

Langkah 3 merisik :

-> bertunang —-> berkahwin:

kawen

KOS:

1. hantaran 7 dulang, RM 50 x 7 = RM 350 (sepupu aku bagi info ni..), 2x = RM 700

2. cincin merisik = RM 200, cincin tunang = RM 500, cincin perkahwinan = RM 1,000

3. duit maskawin = RM 82, duit nikah kahwin = RM 150, duit kursus = RM 80

4. duit hantaran terkini RM 8,000 – RM 10,000 (kiter kene paham, harga barang dah naik)

5. duit kenduri sebelah lelaki RM 7,000 (itupun kalau gotong royong org kampung)

6.karaoke @ kugiran: RM 500 ~ RM 1,000

7. mak andam, set pelamin dsb.nya: RM 3,000

jumlah kasar: RM 25,000 ~ 30,000 !!!! (itu kira dah bajet kasar la tu…huhuu)

.

.

.

TOTAL smua skali : RM58 817.00 sen…kikiki

sudah bersedia kah anda???hihihi

==================================================================

Oleh itu, blajar le rajin2, kerja cari duit simpan bebanyak, kemudian baru cari awek (klu skg pon bole..tp kne slg memahami..hihihi), jodoh tuhan dah tentukan, mengapa kite perlu risau tp kte kne usaha gak..jgn duk blik tgu jodoh jatoh keriba je…hihihi … aku gak turut memberi ingatan pada diriku dan juga utk kamu2 suma…. alangkah baiknya, klau langkah no. 2 tu kamu2 praktikkan pd mak ayah kite yg membesarkan kiter dari lahir sampai dapat mengenal dunia ni… insyaALLAH….

Advertisements

2 MINGGU TIDOR2 AYAM :

….salam….

…ni hao ma…wo shi lailu xingqi tian (name sy lailul ahad)…

…kikiki..ni la cara tuk ku lepaskan pe yg melakat kt ati nih…

…pekaba semua??…

…kali nih aku nak cite kepenatan,kekeluhan yg aku lalui spjg 2mgu nih…

…fuh!!!penat uih…

…klu x sbb dah nk hbis sem nih,xde nye nk berusaha ngan tido2 ayam…

…dlm 2mgu nih,byk keja kne buat..yela aku bergelar sorg pljr kn…

…dgn assignment,project,presentation, report n kuiz lg…

…xberselang ari tuk hbiskn trus benda2 tue semua…

…tp aku tetap brusaha jgk le…

==========================================================

…byg kn klu smua tue kne submitted pd ari yg s???…

…tension gak la kdg tue..tp bl fikir blik,nih tuk kebaikan aku gak…

…ari sabtu lps de test Reinforcement Concrete Design

…nih antara subject killer la sem nih,fuh!!!seb bek leh jwb skit…

…tp xtau la leh lulus ke ape,harap2 lebih dr lulus ler…

…berserah je…

…hehe..2 ari lps,aku bgn kul 4 pg tuk study subject hydraulic...

…study punye la kuat..last2 xleh jwb gak test dia smlm…

…nih kes pecaya sgt tips yg lectrr bg la nih…

…sbb lecturer de kate ade sumting subject kuar…

…dgn bendul nye aku pi ikot pe yg lecturer ckp…

..last2 len plak y kuar…seb bek 50/50 leh jwb…

===================================================

…cm ari nih,aku de gak test len,nih pon subject killer subject…

STRUCTURE ANALYSIS

…pas jwb test hydro smlm,aku rehat la jap…

…restkn skit otak nih,ngan harapan mlm tue leh fokus tuk subject SA nih…

…aku study skit2..pastue pg td aku bgn kul 5.15am...

..ngatkn nk sumbung study SA,huhu..penat,kul 6.30am je aku da ngantok blik…

test kul 3ptg..aku try lg tuk study…

…akhirnye tiba tuk jwb test..hihihi…

…aku pon jwb la test 2..fuh seb bek leh gak jwb..alhamdulillah syukur…

…pas test 2 plak de presentation BUILDING SUPERVISION

…penat yg xsudah…

…da la group plg last present,penat tgu…

…hihi..seb bek xkne TIAU!!..group bdk2 len byk kne tiau

…hbis je present je dah nk kul 700mlm..

…penat la..xlarat..smpi la aku terfikir nk updated blog nih…

…tau x antara subject2 killer sem nih..

..aku pling suke subject REINFORCE CONCRETE DESIGN nih…

…subject febret la katekn…hihi..

…byk bdk2 nih kate ssh..bg aku tue la cr tuk aku bljr cmne nk design bangunan…

…bru aku tau ssh nye nk design sebuah bgnn nih..hihihi…

=================================================

…k la,smpai kt cni je…

..de ms aku akan update blog nih k…

..lg pon da nk exam kn…

..nih lg penting dr test2 tue..

.…harap pe2 yg aku bt kt cni dpt kerestuan dr ILLAHI….

AJI NGAN 20 EKOR AYAM:

…nih ade 1 cite klakar tuk dikongsi bersama kamu2 smua…

….huhuhu…klaka n bendol tul cite nih…

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Pada suatu hari ada seorang lelaki kaya ingin mengadakan kenduri untuk anaknya. Untuk itu dia berjumpa Pak Kadir “Tauke Ayam” untuk membeli ayam :


Lelaki kaya : “saya ingin menempah 20 ekor ayam untuk besok, ini alamat saya (sambil memberikan kad namanya yang mengandungi alamat rumah)


Pak Kadir :
“baiklah, saya akan suruh anak buah saya untuk menghantarkan ayam-ayam ini ke rumah anda besok”

Setelah itu Pak Kadir memanggil Aji dan berkata….


Pak Kadir : “Ji, besok tolong antar 20 ekor ayam ke alamat ini (Sambil memberikan kad nama lelaki kaya tersebut)”


Aji : Antar ayam.. siap Boss!!!!!! (dengan yakin)


Keesokan harinya Aji membawa 20 ekor ayam dengan motosikalnya.

10 ekor diletakkan di sisi kanan, dan 10 ekor diletakkan di sisi kiri.

Akan tetapi malangnya, di dalam perjalanan dia eksiden terlanggar lubang…,

ayam-ayam yang dia bawa langsung terlepas dan lari behamburan.

Orang ramai datang untuk melihat keadaan si Aji,

akan tetapi si Aji malah ketawa mengilai ngilai dan berguling guling….

datang la sorg yg bingung ngan aksi si Aji nih…


Orang yg bertanya : “Bang, abang ok ker?.. ? takde cedera mana mana kan?”


Aji : “Ha… ha… ha… !” (Aji teruus ketawa…bergoleng2 lg..)


Orang yang bertanya :
“Bang, kenapa abang lain macam je ni ?” (org tue brtanye lg,asal pelik bdk nih!!!!)


Aji: “Ha… ha… ha…, dasar ayam-ayam bodoh, mereka nak lari ke mana? alamatnya kan ada pada aku!!!!! Hua.. ha.. ha.. ha…” (Aji membalas ngan penoh konfident plak tue)

Orang yang bertanya : “Ade jgk org bendol cm ko nih!!!!ayam tue mn de otak…sm la ko ngan ayam ko tue!!!

======================================================================

INTIHANYA (kesimpulanye la..huhu..bhasa melayu baku nih) : anak2 kte kne diberi pelajaran kt skola,jgn suh jd cm kte,bia ibu bapa susah,tp anak2 berjaya..InsyaALLAH….huhuhu…

KENAPE AKU SUKE CITE PASAL RAMBOT :

….salam semua….

….arap2 smua sehat walafiat erk…

…lame da x updatedblog nih…

….yela,duk cbuk ngan study jer…penat tue….

….1 lg, kt cni bkn senang nk on9..fuh!!!merana duk tgu bila nk ok tenet kt cni…

…hehe…tuk pengetahuan kamu2 semua, kolej tmpt aku blajo nih byk problem y ktorg kne lalui n wajib lalui…

….y slu berlaku cm biase la,ssh nk on9..tenet tenat…

…setiap semester msti ade problem xde air…

…huhu..klu da xde air..mula la bdk2 UMP nih kelang kibot crik ai…

….klu bdk2 pompuan xde air,ade y g mandi kt blok kuliah pon ade…ciannye…

…bdk2 laki plak g mandi kt petrol pump,xpn g mandi kt PLAZA TOL GAMBANG…

…klakar la duk UMP nih…wajib ke xde air kt cni??kdg 2 bkn skali 2…

…ssh nye idup…

….cm smlm, ade kuar 1 memo kt akuan ktorg nih…

…pihak pengurusan kate, kul 9.00am -5.00pm xde letrik plak…

….hahaha…hbis smua xtiviti ngan kuliah lecturer batalkn…

…maybe pihak pengurusan nk bt APRIL foool!!! kn smlm 1hb APRIL…

…ceh!!!penat aku cas bateri hset ngan laptop nih…huhuu…

….berbalik ngan tajuk kt post nih, KENAPE AKU SUKE CITE PASAL RAMBOT??…

===============================================================

….hihii..sbb aku suke cite psl rambot maybe dlu aku xsuke bela rambot pjg??…

…mungkin jgk r…smua kate nape kt UMP nih aku berambot???…

…hihihi…dlu ms skola teknik ngan ms DIPLOMA,aku suke botak kpale…

…lucu gak bile aku pk blik ms lampau nih…

…tp smua tue xde kaitan pon psl rambot dlm post2 sblm nih…

=================================================================

….bg sorg wanita,mereka msti brkate “RAMBUT ADALAH MAHKOTA WANIT”…

…tp…btol ke bg org islam,menayangkn rambot tue dibenarkan???…

…sehelai rambot wanita jika deperagakn adalah dosa…

…sbb nye,rambot juga adalah aurat seorg wanita yg bergelar muslim…

….dlm islam,wanita muslim hendaklah menutup seluruh tubuh mereka,kecuali tapak tgn,kaki ngan muka sahaja…

…cuba bygkn,klu sehali rambot tue adalah dosa diperagakan,ni kn lg keseluruhan rambut meraka diperegakn??…

…rambut x terbilang byknya…hehe…

…bg sorg lelaki,kte diharuskn membhagikan rambut kite kpd 2 bahagian…

…dan bukannye dgn mmbuat rambut y pelik2…

…hehe…nih cm ilmu yg aku ade tuk dikongsi ssama kamu semua…

==========================================================

….bkn nye ape,cb tgk zaman skrg,rambut senang2 je ditayangkn kt semua org…

….klu kte tgk pemimpin kte smua, rambut da cm mahkota raja..

…xyah pinjam mahkota raja yg btol da…rambot pon bole dipusing2 bt cm mahkota….

….bkn ape,pemimpin kn jd ikotan rakyat…klu pemimpin cmtue,cmne ngan rakyat???….

…hehe..xmo la cite bebyk,nnti takot plak slh tulis ke ape…

…tp mintak maaf byk2 k klu ade sesiapa yg terasa,terguris ngan ape y aku tulis selama nih…

===================================================================

….ok la,see u next post k….

….sei sei lao serk!!!….

….assalamualaikum…

KAD KAWEN (sempoi N simple) :

huhuhu….

aku de terbaca satu blog psl lawak..

aku ter bukak 1 kad kawen nih…

isi dia mmg padat n bermakna….

mmg tergelak hbis la aku baca kad kawen nih….

simple n sempoi…

bayangkn klu kad kawen cmni smpi kt kamu2 smua???

msti rs geram2 nak tergelak kn???

yela kwn sendri anta kad kawen cmtue..

ngan isi yang merapu…

cb bayangkn plak klu dia anta kt suadara mara dia sndri???

huhuuu..komperm makcik2,pakcik2,nenek2,atok2 y dpt kad tue xphm…

seb bek alamat ngan nama dia x bt sempoi gak…

==========================================================

cb baca kad kt bawah nih..

pe perasaan kamu2 semua???

==========================================================

KAD KAWEN PALING SEMPOI N SIMPLE

KAD KAWEN PALING SEMPOI N SIMPLE

===========================================================

LAGI-LAGI PASAL RAMBOT:

salam semua..

arini aku de ms tuk singgah..

ni sbbnye..aku ngah buhsan duk dlm blik nih..

bru hbis kn 4 report tuk di submit mgu dpn…

tp sebenarnye ade lg 2 lg yg blom buat..

fuh!!!letih btol…

drpd aku duk tido je..beh bek aku update blog nih kn..

da smgu x update…

heee….mgu nih aku nk cite psl rambot lg..

ntah nape suka sgt cite psl rambot nih..hahaha…

tue ari aku de cite psl rambot afro..

tp kali nih aku nk cite psl smua jenis rambot..

firstly..sory le byk2 kt kamu2 smua klu de hok terasa pe y haku bt nih eh…

yela..haku nih br nk blaja..

pe org kate…sy nih bru blaja..klu salah tlg tunjukkan…

hehee….harap2 smua enjoy!!!pe y penting??kerjasama…

============================================================


1) RAMBUT LURUS:

straight_hair_thumb

bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam mengurus sesuatu tanpa bantuan orang lain

2) RAMBUT KERINTING TEBAL:

598b5c79d193e87e ( bdk ni comel la..mn de bandel..)

kurang bijak, bandel(cm pkaian kt kdai bandel gak la,busuk2,comot..hahaha), cemburu kuat, romantic,banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung

3) RAMBUT KERINTING NEGRO:

smart kn rambot nih???huhuu

bijak, ego, cemburu buta, romantic, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah

4) RAMBUT IKAL MAYANG:

kerinting1

bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu,berfikiran terbuka, banyak pergaulan, dan mudah memaaf kan seseorang.

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT:

tgk nih bdk nih lg comel...

tgk nih bdk nih lg comel...

sangat bijak, pemilih, pemaaf, manja, tegas dan cekatan ,melakukan perkerjaan dengan bersungguh-sungguh.

6) RAMBUT TIPIS:

hair

bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka usaha walaupun kecil.

7) RAMBUT PIRANG:

lurus1

kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak.

8)RAMBUT TEBAL:

tebalssd

bijak, bandel, cemburu, romantic, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.

9) RAMBUT KUSUT:

tebal

sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah untuk memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurus sesuatu tanpa pertolongan orang lain, malas keramas.

10) RAMBUT BERUBAN:

uban

kurang bijak, suka termenung, agak sosial,berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah.

11)TIDAK ADA RAMBUT:

gundul digundul3

tak tau nk ckp cmne, cume……kesian la org y xde rambot nih…hahaha

12) RAMBUT WARNA KEMERAH-MERAHAN ATAU KEHIJAU HIJAUAN:

rambutan

itu rambutann… huhuhu…

=========================================================

sekian……

…KERINGAT KEHILANGAN…

…. ASSALAMUALAIKUM utk semua ….

mlm nih aku duk sorg je dlm blik nih…

dikala kt bwah sn (kafe) smua bdk2 tgh tgk bola sepak..

klu xsilap aku liverpool vs MU…

mlm nih jgk…

aku cuba tuk  siapkn assignment Building Supervision…

tp dlm usaha aku utk assignment nih..aku idupkn lagu nasyid tuk crik feeling…

aku putarkn lagu RABBANI tajuk dia MANA MILIK KITA

ngah feeling bole plak aku tringat akan arwah adik lelaki aku..

MOHD AZIZUL AMIN BIN  SAINI…

…lagu berbunyi cmni…

====================================================

…mana milik kita…

…tidak ada milik kita….

…semua yang ada ALLAH yang punya….

…tidak ada kita punya..

…kita hanya mengusahakan sahaja..

…apa yang kita dapat…

…ALLAH sudah sediakanNya…

…kita ALLAH punya…

…bumi langit ciptaanNya…

…miliklah apa saja…

..tidak terlepas dari ciptaanNya…

…mana kita punya…

…tidak ada kepunyaan kita…

…kita hanya mengusahakan…

…apa yang telah ada…

========================================================

rindunye kt dia..rindu sesgt…

kekdg aku brperangai cm bdk2 klu fikir rindu kt kuarga..

maaflah rakan2 sekalian..klu aku juga kdg kale brperangai cm bdk2..

kdg aku xsedar…pe y aku ucapakn kt kamu2 semua..

=================================================

aku rindu btol kt dia..

yela org nye penyayang..suka brgurau…

ape y aku aja kt dia,dia slu praktikkn…

=================================================

aku reda pemergian dia..wlupun ati nih berat..berat n sungguh berat..

allah je yg tau pe y aku rs skg…

aku rs aku xckup lg bg kasih syg kt dia…

bru aku tau takat mn,cukup atau x kasih syg aku kt adik aku tue…

yela smua kt dunia x kekal…mmg xkn kekal..

aku harap klu maha pencipta nak ambil lg..

ambil la aku dlu dr adik bradik aku ngan mak ayah aku…

sbb aku x sanggup tgk air mata mak ayah n adik bradik aku lg…

lemahnye ati aku klu aku aku fikirkan family aku..

lg2 klu smua dlm kesusahan..

==============================================

bl aku blik umah..biasa nye dia slu y 1st nmpak aku dr dlm umah..

skg nih…bl aku blik je umah…

xde pn org tuk tgu cm biasa..tp..cuma nmpk byg2 kt smua penjuru umah tue..

==============================================

wlupon kuarga aku nih ramai..aku xtau la..

maybe dah biasa tgk smua da kt umah kn..

jd…bl salah 1 ilang..cam smua aku bt sstu smua x lengkap…

aku harapkn smua ahli kuarga aku dirahmati n sihat sejahtera slu..

insyaALLAH…amin..allahumma amin…

======================================================

harap2 kamu2 smua sling mnyanygi kuarga n teman2 skeliling kamu semua…

syg selagi berkesempatan…..

sekian….wsalam….

FAKTA TENTANG RAMBOT AFRO :

…….Salam semua……..

De ms gak aku tuk update blog nih kn..heee…

Dlm aku ngah kebuhsanan,aku de la terbaca 1 artikel nih…

Ngah aku baca nih de plak satu fakta y bes tuk aku kongsi ngan kamu2 smua…

Artikel nih cite psl fakta “KNAPE DE ORG BT RAMBOT AFRO?”

afro la..bkn astro..korg tau kn pe tue afro? Ala..rambot ala2

aku smpt la gak amik gmbr2 artikel tue…

dlm artkel tue..dia leh plak bt cite ttg kbnran psl rambot afro..

Cite dia cmni :
————————————————————————–

T.Gunting : Ya Boss..msuk2 silakn…
Si AFRO : ok….

afro12

T.Gunting : Silakn dduk boss…
Si AFRO : Tokeyy… tlg gunting pendek rambot gua ha???

afro21

T.Gunting : Ok boss….mau gunting botak ka???aiya…byk n tebal o0o..u pnya rmbot…
Si AFRO : Xpa…gua akan byr…
Si AFRO : Potong kasi lawa ha tokey???
T.Gunting :
Okkk…boss..
T.Gunting : U xkan nyesal kn??
Si AFRO : Tarak pnya tokeyy..slamba..ati ngah kering nih…
(byk bising plak tokey nih..kang aku g kedai len bru tau!!!)

Kemudian..si t.gunting mulakn la keja dia tuk memotong rambot si AFRO nih…

ZUPP!!!!ZUPP!!!ZUP!!!!
ZIK!!!!ZIKKK!!!!
SYRUT!!!SYRUTT!!!!

afro31

Stelah 3 minit..

Alangkah trkejot (tp si t.gunting bt2 xtau je..nk jg ati plggan kate kn..hahaha)
cm berok si t.gunting..
Upe2 nye..org afro cm dia kpala dia..hahahahah..

Cmni rupe kepala sbnr org rambot AFRO nih klu korg nak tau…

afro42w1

Ni rupe sbnr si AFRO tanpe rambot…hahahah..
Cube korg byg kn rmbot2 org afro y len??cmne eh bntok kepala diorg??
Aku de amik gmbr2 nih kt ternet…
Tgk kt bwh nih :

glen-sampson-white-afro1

1. Nih maybe cm bdk afro tue…maybe kepala otak dia besa..pandai agaknye dia nih….

smiff-black-curly-afro1
2.Nih maybe kurang pandai la..sbb otak dia kecik skit…hahahaha..

obama_afro1
3.Eh y nih bkn obama ke???maybeobama ms muda2,sblm obama  jd president AS..kn aku da ckp diorg ni kepala otak besa..pandai..korg tgk jela obama..cmne skg dial eh jd president AS…hahahaha…

2006-men-afro
4. Ni maybe ms kecik2 slu pkai topi keledar..tue y kepala dia bentuk petak je..huhuu..

2006-afro-blonde2
5. Y nih plak ms kecik2 slu pkai topi g lumba beskal..tue y agak lonjong..klu g pantai dah xyah beli topi tuk elak panas..huhuhu..tp kulit dia itam da,kpala cmtue pon bole itam gak kn ..ish2..xpaham aku..

Tgk y las nih:

_photo_afro
Pe pndgn korg psl anjing nih??sengalkn??
Kepala dia jatoh smpi kt bahu dia!!!!Maybe terlebih pandai…aku rs pandai lbih sape tue..einstain??ntah la…hahahaha

——————————————————————————–

———————————————————————————

-Sekian..aku g dlu…klu de ms aku singgah lg k….

…SAHABAT…

…SAHABAT…

_____________________________________________

..Org bilang kita mmg rapat..

…org bilang kita mmg srasi…

..tp pd aku kta ttp shbt..

..smpi bila2 kta shati..

…rimas dgn cnta,sbb org kata cnta i2 bhgia..

…kita punyai alasan samer…

…xpe r xde cnta tp kita tetap bhagia…

…yg ptg kte kne sbr…

—————————————————————

…insyaALLAH…

——————————————————————

…kte lbih memhami dr org y sdg brcinta…

…lbih memhami pe tue cinta…

huhuhu..pandai gak aku bt puisi ni…


sebagai permulaan ku

..assalamualaikum..

…Hi…Hajimemashite…
watashi wa artha desu (biasanye kte sebot) klo di dunia klu diduania y fantasi ni kte sebot  “aruta”

watashi wa 23 sai desu (msh muda y..;) )

watashi wa its no gakusei desu (pe y aku repek ni??)

===================================================

Hai selamat datang di blog aku yang sederhana ini…

semoga pe yang aku tulis disini lbih bermanfaat walaupun bhse aku tak bgus mn kn…

Blog ini muncul sbb aku nak tau bih byk ilmu  psl dunia maya ini…

aku bih sng klu de blogger y dtg tuk bg komen demi kemajuan nulikan (perh!ayat xleh blah) ini supaya lebih baik. Oh ye jgn lupa tuk berkomen2 ye…:D

…Wassalam…

Newer entries »